Składniki:
- 2 szklanki mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 0,5 szklanki cukru,
- 2 łyżeczki cukru waniliowego,
- 1 jajko,
- 0,5 szklanki oleju,
- 1 szklanka mleka,
- czekolada.
Wykonanie.:
Suche składniki łączymy w jednej misce (mąkę i proszek do pieczenia możesz przesiać przez sitko). Następnie dodajemy resztę składników, czyli jajko, olej i mleko. Wszystko razem mieszamy, aby powstała jednolita masa. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Tackę wykładamy papilotkami.
Wypełniamy foremki 1/2 ciastem po czym na środek delikatnie kładziemy kostkę czekolady. Zalewamy czekoladę ciastem, tak żeby nie wystała z żadnej strony, bo się przypali. Pamiętamy o tym, żeby zostawić jeszcze trochę miejsca babeczką do wyrośnięcia.
Babeczki wkładamy do nagrzanego wcześniej piekarnika i pieczemy ok. 25 min, aż zrobią się lekko pomarańczowe z góry. Po upieczeniu wyciągamy babeczki z piekarnika, wyciągamy z tacki i zostawiamy, żeby ostygły, bądź jemy ciepłe z pyszną rozpuszczoną czekoladą w środku. Smacznego.!
Mam nadzieje, że spodobają Wam się posty tego typu i będzie ich więcej na moim blogu.! Do zobaczenia.! Cześć! ♥
snapchat- emilka0912
instagram- swinka_emilka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz