Składniki:
~ 3 jajka,
~ 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
~ 1 łyżeczka cukru waniliowego,
~ 1 łyżeczka brązowego cukru,
~ 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego,
~ 1 banan,
~ 1 kiwi,
~ kilka kropel oleju rzepakowego rafinowanego.
Potrzebny sprzęt:
2 miski * mikser * patelnia z pokrywką.
Sposób przygotowania:
1. Oddziel żółtka od białek. Utrzyj żółtka z brązowym cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia na gładką masę. W osobnej misce ubij pianę z białek, aż będzie sztywna. Powoli dodawaj pianę i delikatnie mieszaj z utartymi żółtkami.
2. Wlej masę na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym i smaż na wolnym ogniu przez 1,5 minuty. Obróć na drugą stronę i sam jeszcze przez minutę.
3. Obierz i pokrój owoce. Posmaruj omlet gęstym jogurtem naturalnym, a na wierzchu udekoruj owocami.
Czas przygotowania: 10 minut, ilość porcji: 1, kaloryczność porcji: 431 kcal
Możecie również użyć innych owoców :)
Chciałam również pozdrowić Sebastiana i Krystiana z którym świetnie się wczoraj bawiłam :)
Do zobaczenia! ♥
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz